Lite elementlära

4-elementen.jpg

Inom astrologin räknar vi med fyra olika element. De är samma som de klassiska grekiska; eld, jord, luft och vatten. Varje tecken hör till ett av dessa.

Beroende på i vilka element vi är födda, uppfattar vi livet olika.

Eldelementen (Vädurar, Lejon och Skyttar) är beroende av att det ständigt finns något stimulerande projekt på gång, så att deras intuition och kreativa förmåga utmanas. Saknas detta blir personen håglös och lätt deprimerad.

Jordelementen (Oxar, Jungfrur och Stenbockar) har inte förstått något (i princip:-) förrän de själva varit med och upplevt det. De är analytiska och eftertänksamma.

Luftelementet (Tvillingar, Vågar och Vattumän) upplever tillvaron i första hand genom sina tankar och idéer. De måste få kommunicera, på ett eller annat sätt.

Vattenelementen (Kräftor, Skorpioner och Fiskar) relaterar alla livsupplevelser till sina känslor. Enbart knastertorr logik räcker inte för att de ska bli intresserade av något; känslan måste vara med.

Så nästa gång du upplever att det är stora problem med att kommunicera över din ståndpunkt till någon- tänk på att hon eller han kanske upplever saker och ting i grunden annorlunda än du själv!

Annonser

~ av Sam Zodiac på april 4, 2007.

6 svar to “Lite elementlära”

 1. Verkar stämma bra! Är ju ett lejon och det kräver sin man eller kvinna;-)) Fast det stämmer ju inte alls när jag tänker på vissa andra i familjen…
  Ha en bra kväll!

 2. Om överensstämmelsen med verkligheten är dålig, beror det i de allra flesta fallen på att vederbörande endast har Solen i tecknet ifråga, men en hel skrändus med planeter som styr det personliga beteendet i ett annat (ofta näraliggande) tecken i zodiaken.
  Om du vill kolla upp varför vissa familjemedlemmar inte beter sig ”som de borde” enligt astrologin, så ställer jag gärna upp och hjälper till. Men jag behöver exakt födelsetid samt datum och födelseort på personen ifråga.

 3. Väger du så lätt! Då är du i form *ler* Min fru är vädur och två av våra pojkar är födda den 10-11 Januari vi var rätt så picksäker, men jag är skytt som du vet!
  Ha en Glad Påsk 🙂

 4. Tack! Ska fundera på saken…Fast det stämde bra på sonen som är stenbock;-)

 5. Jag har bara en Stenbock -Pokerproffset- bland mina avkommor (18 jan), men två Vädurar -Mini och Maxi- (12 resp 11 april, också ganska pricksäkert, eller hur?), en Oxe -Midi- han som önskar er Glad Påsk idag (8 maj) en Skorpion, (hädanefter kallad SuperSkorpan i bloggen, hon har nästan alla planeter i Skorpionen) (28 oktober) samt en med Solen i Fiskarna, (10 mars är hon född). Jag kallar henne Ada, för hon bor i Götet nuförtiden. Hennes man får bloggnamnet Kålle 😀

 6. Och vad pricksäkerheten beträffar; jag är visserligen Tvilling, men jag har Solen i Skyttens hus i horoskopet. Alla horoskop har tolv hus (livsområden) och alla är de kopplade till sina respektive tecken. Eftersom Skytten är tecken nr 9 i zodiaken, så är 9:e huset alltid Skyttens hus. Det har att göra med livsåskådning, humor, utveckling, högre studier, främmande kulturer och långa resor. De långa resorna behöver inte nödvändigtvis företas på det fysiska planet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: