Tre aspekter av Venus

duvalsvenus.jpg

180px-venus_earth_comparison.png

Det har ju förekommit en del skriverier och bilder av Venus här i bloggen tidigare. Till vänster ser ni Venus i Duvals utförande.

Venus och Jorden är ganska lika varandra med avseende på storlek. Det är vår närmaste granne åt Solen till. Mars är närmaste grannen utåt räknat. Venus och Merkurius är de enda planeterna i vårt solsystem som saknar månar. Venus bana är i det närmaste helt cirkelrund. Övriga planeter beskriver, mer eller mindre, en elliptisk bana runt Solen. Övriga astronomiska fakta finns på Wikipedia.

Namnet kommer från den romerska kärleksgudinnan. Men romarna hade ju helt fräckt snott alla gudarna från den den grekiska mytologin och helt sonika bytt manm på dem. Venus heter i den grekiska tappningen Afrodite. Funktionen är densamma, hon är alltså kärleksgudinna. Och detsamma gäller för övrigt samtliga gudar. Ares blev Mars hos romarna, Hermes blev Merkurius etc etc.

Och så har vi naturligtvis Venus i horoskopet. Planeten står för balans (styr Vågen och Oxen) och välbefinnande, de sköna konsterna och god mat och dryck. Dessutom talar den om vad vi gillar och attraheras av. Om man har t ex Venus i Väduren, gillar man Draget; det ska helst vara full fart från början. I Oxen blir det en meraTjuren Ferdinand-liknande framtoning 😉 Man tycker om god mat, dryck och älskog. (Tjuren vore ett bättre namn på Oxen. Det finns minsann inget kastrerat över Oxens erotiska sinnlighet! I Danmark heter också tecknet Tyren, Tjuren) I Tvillingarnas tecken blir det kommunikationen som är favoritsysslan. Snacksaliga typer, alltså 😉 För personer med Venus i Kräftan är det mysiga hemmakvällar vid brasan som utgör livets höjdpunkter o s v.

venus.jpg

Annonser

~ av Sam Zodiac på april 13, 2007.

2 svar to “Tre aspekter av Venus”

  1. Har du lyckats lista ut mitt tecken? ….Men jag har månen i kräftan och accendenten i Jungfrun… bor på landet och är gift med en ”tjur”? Har jobbat på restaurang, tidning, bondhustru, egen företagare,……3 barn skild o omgift? Vad tusan är jag?

  2. He-he…ja det där var ju inte helt lätt, fast jag har två favvotips än så länge. Tvilling, alternativt Jungfru. Men, för att anknyta till artikeln ovan; var har du Venus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: