Dixie Chicks

dixckcvr.jpg

För en tid sedan publicerade jag en svartvit bild av countrysångartrion Dixie Chicks och frågade om någon av mina bloggbesökare visste vilka de var. Förvånansvärt nog, var det bara en som gav rätt svar i sin kommentar, nämligen nfavm. Wendla kommenterade den uppföljande posten dagen efter, och även hon verkar ha kläm på vilka dessa modiga unga tjejer är. Stycket nedanför är saxat från Wikipedias sida om gruppen:

Dixie Chicks är en countrygrupp från Dallas, Texas i USA. Gruppen bildades 1989. Efter att två medlemmar hoppat av blev Natalie Maines gruppens nya huvudsångerska 1995 och deras första album efter det, Wide Open Spaces blev en enorm succé och deras stora genombrott.

shutupsing.jpg

Gruppen skapade stor kontrovers då gruppens sångerska Natalie Maines vid en Dixie Chicks-konsert i London i mars 2003 sa att de skämdes över att USA:s president kom från Texas.[1] Detta med anledning av George W Bushs förberedelser att påbörja Irakkriget. Uttalandet ledde till att Dixie Chicks låtar slutade spelas av flera amerikanska radiostationer och även till dödshot mot Maines.[2] En del av den kritik de fått utstå bemöttes på skivan Taking the Long Way. I låten Not Ready To Make Nice (som loopar på min Mac titt som tätt) sjunger Maines bland annat

It’s a sad sad story when a mother will teach her daughter that she ought to hate a perfect stranger
And how in the world can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they’d write me a letter sayin’ that I better shut up and sing or my life will be over
Annonser

~ av Sam Zodiac på maj 10, 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: