Dagens ”födelsedagsbarn”

289019golden-gate-bridge-san-francisco-california-posters.jpg

Idag för 70 år sedan, alltså den 28 maj 1937, öppnades Golden Gate-bron i San Fransisco, Californien för fordonstrafik. Det handlar om en av världens mest bekanta hängbroar, som går över Golden Gate-sundet. Bron är 2 150 meter lång och var länge världens längsta hängbro.

Astrologiskt sett var det här en lämplig tidpunkt att inviga bron på, eftersom det handlar om kommunikation. Och Tvillingarnas tecken, där Solen ju för närvarande befinner sig, sammankopplas med kommunikation; såväl verbal sådan som logistik. San Fransisco är för övrigt (liksom London) en Tvillingstad. Stockholm har Solen i Kräftans tecken. Det här med att ställa horoskop på platser och nationer är en gren inom Astrologin som kallas mundän astrologi på svenska. Då använder man den tid och det datum staden eller staten bildades som ”födelsetid” och i övrigt måste givetvis en del modifieringar göras i förhållande till ett vanligt födelsehoroskop.

Annonser

~ av Sam Zodiac på maj 28, 2007.

5 svar to “Dagens ”födelsedagsbarn””

 1. Den har vi på några bilder här hemma nu ja… Ganska vacker bro faktiskt. Över lag är det något speciellt med broar. Öresundsbron är inte så illa den heller. Lite speciellt att den går mellan två länder!
  Ha en bra kväll!

 2. Vår egen HögaKusten bro är inte så pjåkig den heller.
  180 meter höga pyloner och 1800 meter lång. Invigdes 1 december 1997

  Ha en trevlig kväll
  Kram

 3. Sit venia verbo

 4. Hej Sam!!*ler* Jodå, jag ska maila! Ha en bra kväll…och natt med förstås…du som sover lite oregelbundet*skrattar* Kram på dig!

 5. Det är skandalöst, znogge, men faktum är att jag inte har rest över Öresundsbron än! Det blir bara färjeresor mellan Sverige och Danmark för min del, verkar det som:( Men en vacker dag, så…
  Ha en fin kväll, du med!

  Nä, verkligen inte! Tjusig bild!
  En trevlig kväll tillönskar jag dig, också!
  Kram!

  It’s cool! Take care!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: