Dagens ”födelsedagsbarn”- Corn Flakes

250px-cornflakes_in_bowl.jpg

Den 31 maj 1895 ansökte hälsohemsföreståndaren och vegetarianen Dr John H. Kellog om patent på majsflingor. Dessa hade, som så många andra uppfinningar tillkomit av en ren slump, men blev på kort tid ett mycket populärt frukostmål hos flertalet amerikaner. Dessförinnan hade man malt ned majsen och tillverkat gröt av den i hundratals år.
Cornflakes är gjorda av majs, som torkats och rostats. Kellogg’s är den mest kända tillverkaren av majsflingor. Den 19 februari 1906 bildade dr. John Harvey Kellogg Battle Creek Toasted Cornflake Company för att masstillverka frukostflingor som han hade börjat servera sina patienter, på det sanatorium han förestod. Också Johns bror Will Keith Kellogg, var involverad i tillkomsten av Corn Flakes. Majsflingor produceras idag av många olika matföretag, men det populäraste är gjort av skaparna av Kellogg’s som har haft sin slogan: ”The original is best” i över 100 år.

products. cscerealcornmask01.jpg

Annonser

~ av Sam Zodiac på maj 31, 2007.

Ett svar to “Dagens ”födelsedagsbarn”- Corn Flakes”

  1. Apropå Kellogg, du har väl sett filmen ”Road to Welville” från -94, där Anthony Hopkins gör ett vansinnigt porträtt av den gamle nyttoräven Dr Kellogg? Garanterat munter historia. Finns säkert på video/DVD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: