Dagens tarotkort (3 juni -07)

mynttrean.jpg

En Tarotkortlek innehåller 78 kort. Den s k Major Arcana (mindre hemligheten) består av 22 kort (21 trumfer med egna namn samt The Fool med värdet 0) Minor Arcana (den mindre hemligheten) består av 56 kort (alltså 4 fler än en vanlig kortlek) och det kort som skiljer tarotens Minor Arcana från vanliga spelkort är pagen. I övrigt finns de klädda korten; knekt kung och dam. Faktum är att det går alldeles utmärkt att spela vanliga kortspel med en Tarotlek, om man tar bort pagen. För flera år sedan gjorde jag också det med en kortspelssugen kompis, (det var Kasino vi spelade), eftersom vi saknade konventionella kort. Det här är naturligtvis ett helgerån för seriösa Tarotuttolkare, som inte gärna vill att någon annan än de själva rör vid leken. Om så skulle ske, menar de, så blandas deras egna vibrationer upp och leken förlorar sin förmåga att korrekt förutsäga framtiden för klienterna. Många Tarottydare förvarar sitt arbetsredskap insvept i en sammetsduk och inlagd i en träask av finare slag.

Men nu till dagens kort. Det haär kortet hör till Minor Arcana och är inte lika betydelsefullt som Major Arcanakorten. De har mera med vardagslivet att skaffa, medan trumfen i Major Arcana berör större sammanhang. Dagens kort är pentagramtrean (eller mynttrean, som den kallas i vissa tarotlekar). Det är ett i grunden positivt kort, som antyder att du disponerar dina tillgängliga resurser på ett bra sätt och att eventuella investeringar i form av arbete eller studier kommer att ge framtida avkastning. Mera utförlig info får du om du klickar på kortet.

Annonser

~ av Sam Zodiac på juni 3, 2007.

2 svar to “Dagens tarotkort (3 juni -07)”

  1. Lite stiltje på bloggen tycker jag, men det rår säkert det vackra vädret för 🙂 På expressen är det som vanligt dvs. fel, fel och åter fel! Testade att spå mig själv genom att dra några Tarotkort, jag klickade på din länk men det var bara dåliga kort som kom upp! Ha en trevlig söndagskväll 🙂

  2. Hehe..jaså, det var bara dåliga kort som kom upp, säger du? Ja, personligen börjar jag misstänka att det handlar om s k självuppfyllande profetior i deitt fall, berben! Du tycks ju alltid förvänta dig det värsta! Kronisk otur etc. Försök tänk lite positivt, ska du se att det vänder!
    Ha det gott, nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: