Månadens soltecken- GeminiIllustrationen är gjord av Jo Wall. Klicka på bilden, så kommer du till hennes hemsida!

Tvillingarna, eller Gemini som det heter på latin, är månadens soltecken, eftersom Solen ligger här i slutet av maj och större delen av juni månad. I själva verket har Solen i skrivande stund redan gått in i tecknet efter Tvillingarna, d v s Kräftan (Cancer), men en beskrivning av Kräftan kommer inom en snar framtid här på bloggen.

Tvillingarna är tredje tecknet i zodiaken, ett flexibelt (föränderligt)tecken som hör till luftelementet. De som hör till elementet luft är mentala varelser som i första hand upplever tillvaron genom sitt intellekt och sina i förväg skapade tankar och idéer om hur livet är beskaffat. När de stöter på saker och ting som inte passar in i dessa mallar, justerar de idéerna och utvecklas på så sätt. När det gäller Tvillingarna, är den grundläggande driften att samla in information ochsprida den vidare. Därför hör representanter av detta tecken till de mest kommunikativa i djurkretsen. Eftersom de vill veta lite om mycket, blir Tvillingarnas informationsinhämtande ofta av det ytligare slaget. Man kan säga att Gemini är zodiakens Jeopardymästare, eftersom de ofta har en bred allmänbildning, medan t ex Skorpionerna är specialisterna på enstaka ämnen. Detta p g a deras slogan ”Ska det vara, så ska det vara ordentligt!”. De dyker huvudstupa ner i det ämne som för tillfället intresserar dem och tar reda på allt som är värt att veta om det. Tvillingarna gör alltså tvärtom och försöker absorbera så mycket information om alla skilda livsområden som de kan.

Tvillingarna är ett dubbeltecken och det indikerar att de inom sighärbärgerar två personer som kan vara ganska olika varandra. Den utvecklade Tvillingen har något så när lyckats få dessa tvenne attsamexistera och påminner åtminstone om en homogen individ. Den outvecklade Tvillingen kan däremot uppvisa flera schizofrena karaktärsdrag. Därför anses Tvillingarna vara svåra att lära känna på djupet, en omständighet som dessutom förvärras av luftelementets ovilja till alltför djupgående känslomässiga relationer. (Detta kan givetvis modifieras om Tvillingen ifråga har många planeter i t ex vattenelementet). Luften vill vara fri och obunden. Tvillingarna älskar omväxling och att träffa nya människor som de kan utbyta tankar med. Läs mera om Tvillingarna på Ilse-Maries sida!

Annonser

~ av Sam Zodiac på juni 25, 2007.

5 svar to “Månadens soltecken- Gemini”

 1. Hej Sam! Äntligen är jag här hos min bästa bästa vän, känner mig nyfiken på att få träffa dig, som jag gissar att vi kommer göra.
  Hoppas du har en bra vecka, fin blogg! Ta hand om dig! Vivi

 2. Hej, Vivi! Kul att du kommenterar! Jag har hört en hel del om dig, som du kanske förstår och allt det jag fått höra är odelat positivt. Ja, sannolikt lär vi ju träffas, förr eller senare, och det ser jag verkligen fram emot! 😉 Se till att ha en fin vecka, ni också! Kul att du gillar bloggen! Ha det så gott!

 3. Hej
  Jag ska ha en alternativmässa i Sandviken 25 -26 april 2009 i Sandviken.
  Det är 5:e året jag ska ha min mässa och en av få mässor norr om Stockholm.
  Jag tänkte höra om ni är intresserad av att vara med och hålla en föreläsning eller
  göra någon prova på behandling eller sälja ngn produkt.

  http://www.millas.org

  eller

  http://halsomassa.millas.org/

  Med ljus och värme
  Kamilla
  Millas Hälsomässa

 4. Tack för fin blogg. Blev intresserad av att läsa eftersom jag själv skriver om Astrologi.
  Titta gärna in.
  Trevlig solig vecka önskar Karin.

  http://astrologiblogg.bloggsida.se/

  • Va’ glad jag blir! 😀
   Visst, jag tittar gärna in och kollar dina skriverier, Birgitta!

   Veckan har varit extremt solig, med undantag för ett uppfriskande och välbehövligt regn nu i natt och på morgonen/förmiddagen.
   Men nu lyser åter den stora luman i skyn. Och jag ser redan ut som någon med rötterna i medelhavsområdet, haha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: